Suntem un popor care uită prea repede și prea mult

Sunt dezamăgit de faptul că tinerii români, studenți, absolvenți, băieți buni, educați n-au putut să-și pună suficiente întrebări astfel încât să poată să vadă, chiar și numai ca perspectivă, și dincolo de un anumit soi de delir pasional …

Rezultatele alegerilor prezidențiale sunt suficient de bine conturate și fiecare candidat și-a asumat deja poziția. Nu îmi doresc și, desigur, nici nu am expertiza de a analiza situația în care ne aflăm, însă cu toată bunăvoința nu reușesc să înțeleg câteva aspecte ale zilei de astăzi.

Cum se poate ca tinerii români, cum s-ar spune – generația mea, studenți, absolvenți, băieți buni, educați sau, cel puțin, cu pretenția de a avea o anumită viziune despre viață și lume să poată fi manipulați într-un asemenea fel. Sunt dezamăgit de faptul că oameni altfel citiți (cu tot respectul) n-au putut să-și pună suficiente întrebări astfel încât să poată vedea, chiar și numai ca perspectivă, și dincolo de un anumit soi de delir pasional pe care au reușit să și-l creeze sau doar să-l împrumute din mediul online. Nu pot înțelege cum de și-au dat votul unui om lipsit de esență, care a demonstrat acest fapt toată săptămâna trecută, doar pentru nu a vota cu ceilalți – etichetați cumva dublu-orb comuniști și corupți, uitând faptul că în aceste două categorii pot fi încadrați deopotrivă și unii și alții. Cât de tare poți să-l urăști pe cel din stânga (chiar și aranjat astfel pe buletinul de vot) pentru a vota cu din dreapta? Și dincolo de toate acestea, cum poți să votezi un om care este doar o prelungire a celui împotriva căruia cu doar câțiva ani în urmă protestai cu adevărat?

Suntem un popor care uită prea repede și prea mult.

Bag de seamă că, din prea mult entuziasm, am reușit să ne dăm cu tesla în viitorul la care am sperat să fie măcar normal. La momentul potrivit o sa o simțim cât se poate de pătrunzător.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s