Muzeul de Embriologie și Anatomie

Muzeul de Embriologie și Anatomie din cadrul UMF ”Carol Davila” București este unul dintre cele mai bogate din Europa, însă trebuie spus de la început că acesta are doar scop didactic și științific, putând fi vizitat exclusiv de studenți și medici.

Aici sunt expuse peste 1000 de piese cu o valoare științifică inestimabilă, printre care teza de doctorat a lui George Emil Palade, laureat al premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 1974, („Tubul urinifer al delfinului. Studiu de morfologie şi fiziologie comparativă”) este unul dintre cele mai importante exponate.

Muzeul este rezultatul activității marilor profesori de anatomie ai universității, cea mai veche piesă datând din anul 1862. Nu putem să uităm deci și importanța istorică a acestui muzeu în care se găsesc preparate ale celor mai importante figuri ale medicinei românești. Timp de aproape 150 de ani, acestea au trecut peste cutremure și războaie, dând posibilitatea studenților unor analize comparative fiziologic-patologic pentru că majoritatea reprezintă malformații.

Sursă foto: http://www.medicinist.com/. Găsiți aici o întreagă galerie foto.

3 gânduri despre „Muzeul de Embriologie și Anatomie

  1. Buna ziua, As vrea sa vizitez si eu acest muzeu, insa nu am gasit nici un contact, ma poate ajuta cineva? Nu sunt studenta la medicina ,nici doctor insa ma pasioneaza demult acest domeniu. Va multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s