Where is Moisil Zone?

Proiectul ”Moisil Zone” s-a născut în toamna anului 2008 din pasiunea dlui prof. Nicolae Ariton și entuziasmul câtorva elevi dornici de a crea un instrument, care pe lângă farmecul său aparte, este necesar pentru a realiza acea coeziune a comunității școlărești fără de care procesul educațional devine vulnerabil.

Primul număr a fost un succes datorită faptului că a reușit să atragă atenția asupra sa, și mai mult decât atât a reușit să stârnească dezbateri asupra subiectelor abordate în ziar. Până în vara lui 2009 au mai urmat cinci numere, unul dintre acestea fiind însoțit de un supliment editat în preajma zilei liceului și dedicat istoriei acestuia. Tot acest efort a fost răsplătit cu Premiul II la faza județeană a Concursului Național de Reviste Școlare.

În anul următor, deși au fost publicate doar trei numere, calitatea conținutului a crescut uimitor, ziarul Moisil Zone fiind considerat unul dintre cele mai bune publicații școlare din România, fapt susținut de primirea Titlului de laureat la faza națională a Concursului National de Reviste Scolare, Muncel 2010. O dată cu acest premiu, care ne dădea voie să credem într-un viitor strălucit, a venit și sfărșitul acestui proiect ambițios. Dl. prof. Ariton nu s-a mai putut ocupa de ziar, redactori n-au putut să se reorganizeze fără sprijinul vreunui cadru didactic și iată-ne că acum consemnăm un an de când Moisil Zone a intrat într-un soi de moarte clinică.

Majoritatea redactorilor care au fost încă de la început și care au trăit frenezia Moisil Zone, au plecat la facultate, așa cum este și cazul meu, sau se află în clasa a XII-a. Nu știu câți mai sunt atrași acum de acest proiect și câți moisiliști ar vrea să citească din nou paginile Moisil Zone, însă cred că acest proiect va continua pentru că el poate fi cel care va arăta atât celor din afară cât și moisiliștilor cine suntem cu adevărat, promovând valorile care ne reprezintă.

Am scris acest articol cu gândul că cineva ar redescoperi bucuria de a citi un ziar despre liceul său și încet ar putea repune pe picioare Moisil Zone.

Am să adaug și o mică listă de linkuri:

Moisil Zone în cifre
MoisilZone 2.0
Moisil Zone Blog

Această prezentare necesită JavaScript.

8 gânduri despre „Where is Moisil Zone?

  1. Munthe,ce dor imi e de-o intrunire din aia cu alune si cola…:))

    Si de discutii lungi…sau de mirosul ala de ziare proaspat tiparite,de atunci de cand mergeam sa le luam de la tipografie…mi-e sincer dor de amosfera aia…

  2. cristi, chiar ai dreptate, fiecare detaliu avea farmecul lui si ar fi greu sa se refaca atmosfera aia chiar daca intr-un fel sau altul (asa cum zice razvan) ziarul va renaste. pana la urma ziarul nu erau alea opt pagini, ziarul eram noi :D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s