99,36% dintre moisilisti au luat bacul!

2011 este anul cu cele mai slabe rezultate la examenul de bacalaureat si de aceea va ramane un etalon negativ pentru viitorul educational al Romaniei. Organizarea draconica, dar si dezinteresul vadit al elevilor au adus „calitatea” invatamantul romanesc pe primele pagini ale ziarelor lumii. Pe plan intern, s-a creat o dezbatere nationala ad-hoc in care analisti de toate felurile au incercat sa caute cauzele acestor rezultate, dar, in cele din urma, discutiile, serioase dealtfel, au capatat nuante politice. Ce ramane dupa o astfel de desfasurare a evenimentelor? Mai mult de o suta de mii de absolventi fara diploma de bacalaureat si un ministru al educatiei, a carui situatie privind acest examen este cel putin dubioasa.

Desi pe plan national, procentul de promovare a fost sub 50%, exista licee de top ale caror rezultate mentin standardele performantei in educatie. Doar in opt licee din tara toti absolventi au reusit sa ia bacul (***), insa sunt si alte licee cu procente de promovare de peste 99%, asa cum este si liceul pe care l-am absolvit, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea. 99,36% dintre moisilisti au luat bacul, ceea ce inseamna ca doar unul a fost declarat respins. Aceasta performanta intareste, daca mai era nevoie, statutul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” de lider al invatamantului tulcean, pozitie pe care de cativa ani o ocupa cu responsabilitate si profesionalism. (detalii despre topul liceelor din Tulcea)

Nu-mi ramane decat sa-mi felicit colegii care au reusit sa arate ca performanta in invatamant nu inseamna doar promovarea, cultivarea si stimularea unor varfuri ci mai ales crearea de comunitati scolare capabile de succese colective!

5 gânduri despre „99,36% dintre moisilisti au luat bacul!

 1. Draga Munthe,chiar daca procentul de promovare a fost la Moisil cel mai mare din judet asta nu inseamna ca sau luat si cele mai mari note.La Spiru procentul de promovare a fost de 93%,dar notele de peste 9,50 au fost muuult mai multe.Moisil=9,52;Spiru:10 curat!(sursa:doamna petre).

 2. Eu spun ca mai precise sunt informatiile de pe bacalaureat.edu.ro. 148 reusiti din 161 nu inseamna 93%, ci 91.92%. In alta ordine de idei eu chiar va felicit pentru acel 10 si sunt bucuros ca in judetul nostru a fost cineva care sa ia nota maxima si de aceea am apreciat si demersul celor de la Adevarul de Seara prin care a promovat-o pe Naomi Ionescu datorita rezultatului sau.

  Daca vrei sa facem o comparatie, pe care eu intentionat am ocolit-o in corpul articolului) iti voi spune prezenta o statistica:
  note intre 9.50-10 : 2 (Moisil); 4 (Spiru)
  note intre 9-9.49 : 31 (Moisil); 13 (Spiru)
  note intre 8-8.99 : 77 (Moisil); 41 (Spiru).

  E bine? Cifrele o spun.

  Eu am scris acest articol pentru a aprecia succesul colectiv de la Moisil (pentru ca trebuie sa recunoastem este un succes!) si nicidecum sa prezint comparativ situatia de la bac din judet sau sa implic in discutie alte institutii de invatamant.

  „Performanta in invatamant nu inseamna doar promovarea, cultivarea si stimularea unor varfuri ci mai ales crearea de comunitati scolare capabile de succese colective!”

  Sper sa nu te superi pe mine :D

 3. George Schiopu, imi pare rau sa te anunt, insa intr-un ziar de seara local era un titlu mare pe prima pagina: Elevii de la Spiru spun ca s-a copiat pe rupte la Bac. Asa ca te rog, nu te mai face de ras.

 4. Majestate, traficul pe blgul dvs. va creste vertiginos zilele acestea. Explicatia este in miinele mele care nu pot fi dezlegate decit cu bere multa si rece…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s