Vot direct și secret pentru președinții CȘE

Preşedintele C.Ș.E. este ales prin vot direct şi secret de către toţi elevii unităţii de învăţământ. (sursa)

Schimbarea procedurii de alegere a președintelui Consiliului Elevilor a născut reacții diverse în mediul școlăresc. Elevii primesc, în marea lor majoritatea, cu interes această veste, pe când profesorii sunt puțin retincenți. Indiferent de modul în care această nouă procedură este apreciată, cert este faptul că ea dezvoltă un climat educațional democratic, cultivând în rândul tinerilor valorile democrației. În același timp urmărește întărirea rolului Consiliilor Elevilor în formarea viitorilor lideri întrucât trăim vremuri în care lipsa unor lideri autentici are consecințe grave în plan politic și social.

Dincolo de aspectele bune ale acestei schimbări, cel mai important este modul în care ele vor fi puse în aplicare la nivelul unităților de învățământ. Și până acum existau proceduri democratice de alegere a conducerii Consiliilor Elevilor, însă de multe ori acestea erau ignorate cu bună știință. Comoditatea profesorilor care doreau să lucreze cu anumiți elevi ce se remarcaseră la clasă a avut o serie de consecințe nu prea plăcute (de la eșecul unor astfel de ”lideri” și până la neglijarea unor elevi cu potențial în această zonă). Este în interesul tuturor ca acolo unde există astfel de probleme, acestea să dispară lăsând loc adevăratelor valori ce trebuie să guverneze învățământul din România.

Apreciez sincer această inițiativă, însă cred ca vor exista destule probleme în aplicare ei. În același timp mă bucură apariția unei întregi serii de dispoziții ce urmăresc crearea în școli a unui climat educațional prietenos.

Despre acest subiect a scris si Andreea Lacatus.

2 gânduri despre „Vot direct și secret pentru președinții CȘE

  1. In sfarsit cuvinte bune despre aceasta initiativa. Ma bucur ca sunt totusi oameni care recunosc beneficiile unor astfel de alegeri. Pana acum am auzit numai de rau despre aceste mici alegeri si m’am speriat crezand ca’s singura persoana entuziasmata. Desi e un pic ciudat acum, la inceput, mi se pare o idee foarte buna, indiferent de sursa ei.
    O singura curiozitate am.. Am inteles ca la Moisil sunt 5 candidati. Facebookul m’a ajutat sa identific abia 2, pe Ioana Ichim si Marina Veselin. Cine’s ceilalti?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s