Topul liceelor din Tulcea

Topul liceelor a fost realizat de admitereliceu.ro si a fost calculat prin ponderarea urmatoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (50%), media de la examenul de BAC (30%) si media rezultatelor obtinute la olimpiade (20%).

Conform rezultatelor in ultimii doi ani (si nu numai) invatamantul tulcea se afla sub zodia Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, in timp ce Colegiul Economic „Delta Dunarii” si Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” isi impart urmatoarele doua locuri ale podiumului.

Totodata, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” se afla pe locul 85 in clasamentul realizat la nivel national, iar urmatoarele doua institutii de invatamant din topul judetean se afla pe locurile 336, respectiv 385.

Aceste date arata inainte de toate faptul ca invatamantul tulcean nu este unul  performant. Si poate ca asta meritam.

Poate ca e vina elevilor care sunt din ce in ce mai dezinteresati, poate ca e vina cadrelor didactice care se implica din ce in ce mai putin sau  poate e doar vina unui context astral nefavorabil … Nu stiu cine e de vina, dar acest clasament, aprobat sau nu de cei sus pusi, de inspectori, de directori s.a., mi-a confirmat inca o data, un lucru pe care l-am observat de multe ori (in special pe la olimpiade, si in general in relatiile cu elevi, de elita ce-i drept, din alte judete). Invatamantul tulcean are cateva bube.

Eu, in tot acest contex, ca elev al Liceului Teoretic „Grigore Moisil”,  ma simt mandru ca am reusit sa contribui, cat am putut, la consolidarea statutului de „cel mai bun liceu tulcean”. Insa, in calitate de tanar al acestei societati, ma consider dezamagit, pentru aici nu e vorba doar despre niste cifre, este un fenomen mult mai complex care se bazeaza, in opinia mea, pe un anumit tip de atutidine care pleaca si de sus, pleaca si de jos, si care undeva la mijloc creaza tot felul de neregularitati, de zone accidentate, si care de cele mai exclude aceea cooperare care aduce succesul.

Voi cum vedeti aceasta situatie?

10 gânduri despre „Topul liceelor din Tulcea

 1. Eh, hai ca imi creste un pic inima…
  Ceea ce pot sa spun este ca si eu, ca si tine, si probabil in aproximativ aceleasi contexte, am discutat cu elevi din alte judete… La ei nu e chestiune de concurenta intre licee: care tipa mai tare la meci/majorat/club atunci cand se intalnesc acolo, ci care ia punctaj mai mare la concursuri, olimpiade si alte „d-astea”…
  Oricum ar fi, sper sa fim din ce in ce mai buni.

 2. ce sa-i faci mah tre sa se simta ji el bine k de bine de rau a jukt ji el in finala nu ? deci prin urmare ji prin alte consecinte pistrui e ji el de prin liceu ( k nu pot sa-i zic moisilist ) :d

 3. Stiam eu de ce’s mandra c’am terminat la Moisil. :D
  Cat priveste diferenta dintre elevii nostri si ai lor.. In alte orase/judete oamenii au ochii un pic mai dschisi. Atat in ceea ce priveste oportunitatile, cat si in ceea ce priveste dorinta de implicare. Si aici ma refer la orice, de la o viata sociala mai activa si pana la participarea la olimpiade/concursuri, trecand prin actiuni de voluntariat. Toate astea te dezvolta si te ajuta. Am pornit si noi pe drumul asta, insa suntem inca destul de in urma. Zic eu insa, ca suntem pe drumul cel bun. :)

 4. 99,36% dintre moisilisti au luat bacul! « Cristian Munthe

 5. Din clasa a V-a la Moisil! « Cristian Munthe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s