Tabara de Reviste Scoare – Muncel 2010. Impresii.

Tabăra de la Muncel a reprezentat un moment deosebit de important din perspectiva faptului că noi, deși uneori realizăm prea puțin acest lucru, suntem lideri de opinie în liceele din care venim. O publicație școlară este unul dintre cele mai bune lucruri care se pot întâmpla intr-o comunitate școlară pentru că în mod natural ea ilustrează visele, speranțele, pasiunile elevilor, dar și gândurile, căutările și succesele acestora. Pentru că noi suntem convinși de acest lucru, acum doi ani și jumătate, împreună cu domnul prof. Nicolae Ariton, dar și cu un grup de elevi entuziaşti am pornit proiectul ”Moisil-Zone”, proiect ce până acum pare că are succes. Din acest punct de vedere, schimbul de experienta pe care l-am avut la Muncel, în primul rând cu Adelina Jelescu și cu Steliana Sponte, ne-a deschis o perspectivă pe alocuri diferită a modului în care noi înțelegeam felul în care comunitățile școlare se identifică cu publicațiile școlare.

Experiența taberei de la Muncel a rămas în memoria noastră nu neapărat pentru activitățile specifice pe care le-am exersat acolo (e adevărat și faptul că acestea nu au fost chiar foarte multe), ci mai ales datorită relațiilor interpersonale stabilite. Împreună cu Adelina și Steliana, dar și cu alți tineri pasionați de jurnalism am creat un grup în cadrul căruia cu toții am avut multe lucruri de învățat.

Totul a început foarte promițător. Ne întâlnisem de câteva ori cu Steliana și cu prof. Izabela Albaceanu înainte de plecarea prorpiu-zisă, și aveam impresia că ne va fi destul de greu să creăm un grup, darămite o echipă. Chiar în prima zi, pe drum, în cea mai mare parte a timpului a fost foarte dificil să purtăm discuții foarte elaborate, fiecare fiind aparent mulțumit de situație deși cred că în mintea fiecăruia au apărut zeci de idei care mai de care mai ciudate despre cine sunt ceilalți doi și la fel de multe scenarii despre ceea ce avea să se întâmple. Ajunși la Pașcani, după lăsarea întunericului, am pornit spre Muncel, lăsănd în urmă o atmosferă destul de enervantă. Nemulțumiți de aspectele atât obiective cât și subiective ale călătoriei am început ca de nicăieri o discuție profund filozofică despre salvarea omenirii. Ne împărtășeam concepțiile despre viață și lume de parcă ne cunoșteam dintotdeauna. Situatia mai grea cauzată de modalidatea de transport pe care am fost nevoiti sa o utilizăm pentru a ajunge in Tabăra Muncel ne dezghețase mințile; e ciudat uneori să trăiești astfel de lucruri.
Ajunși la Muncel, Steliana, Adelina și Iza au fost cazate în condiții onorabile (inclusiv TV în cameră), iar noi doi ne-am lovit de o super-cabană, pe numele ei Irina, în care suntem foarte bucuroși că până la urmă n-am mai stat. În prima seară toți patru eram deja o echipă și știam că am mers acolo împreună, că oricum ar evolua lucrurile va trebui să rămânem împreună, și chiar așa a fost, la un moment dat fiind chiar noi surprinși de cât de bine am colaborat. Am trecut într-o săptămână prin lucruri distractive, dar și prin lucruri de neacceptat în alt context. Am rămas cu amintiri plăcute, am avut discuții unice prin temă și modul de abordare, dar și prin concluzii: relația atenian-spartan și aplicațiile sale în comunitatea noastră, metode (credem noi fiabile) de îmbunătățire a mediului școlar etc.

Trecând de aspectele concrete ale taberei, cel mai important este faptul că am reușit să împărtășim o parte a experienței noastre vaste în media cu Steliana și cu Adelina, dar și faptul că ele ne-au ilustrat modul în care se întâmplă lucrurile la ”Aspirații Literare”. Așadar, după această experiență credem că între liceele noastre ar fi benefică o colaborare pentru dezvoltarea mediului educațional din județul nostru, însă suntem conștienți că există anumite curente de opinie care nu își doresc acest lucru.

Un gând despre „Tabara de Reviste Scoare – Muncel 2010. Impresii.

  1. Tabara de Reviste Scolare, Muncel-Iasi 2010 (photo) « Cristian Munthe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s