Scoala de vara Avocatul Elevului 2010

In perioada 26-29 iulie 2010 am participat  la editia a II-a a Scolii de vara: Avocatul elevului promotor al drepturilor copilului in scoli, desfasurata la Tabara Baisoara, judetul Cluj.

Avocatul Elevului este un proiect al Asociatiei APDD Agenda 21 care isi propune educarea elevilor pentru cunoaşterea drepturilor şi responsabilităţilor care le revin şi crearea în şcoli a climatului necesar pentru promovarea şi respectarea acestora. Scopul acestui proiect este promovarea unei culturi democratice si a drepturilor elevului in scoala.  Acest proiect are ca parteneri MECTS si UNICEF.

La Baisoara au fost prezenti 34 de elevi din 8 judete si 11 profesori si specialisti din domeniu.

In cele patru zile petrecute la Baisoara, participantii au avut ocazia sa exerseze drepturile copilului intr-un atelier condus de Nina Cugler, presedinte executiv APDD Agenda 21, si Florina Pavel, coordonator de proiecte APDD Agenda 21, si comunicarea eficienta alaturi de Paula Mihai, inspector activitati educative – jud Buzau. De asemenea s-au lucrat proceduri alternative de diseminare a drepturilor copilului (teatru – Mihai Soneriu, media – Cristina Vasiliu si Violeta Jenaru).

Sesiunile plenare dedicate schimburilor de experienta au reprezentat, de fapt, cel mai important episod al acestei scoli de vara. Fiecare judet si-a prezentat activitatea din anul scolar recent incheiat. Noi, echipa AE de la Liceul Teoretic Grigore Moisil Tulcea am insistat pe rolul mass-media in diseminarea informatiilor si pe promovarea proiectului, in timp ce restul echipelor au prezentat cazuri de incalcare a drepturilor copiilor.

Avocatul elevului este un proiect care merita sa fie implementat in fiecare scoala romaneasca. Sunt convins ca acest lucru se va intampla in viitorul apropiat datorita calitatii specialistilor care il coordoneaza si a entuziasmului voluntarilor.

Pentru mine este deja a doua Scoala de vara AE la care particip, dupa editia de la Sulina de anul trecut, si a treia activitate, incluzand atelierul din decembrie de la Sighisoara. Am cunoscut in toata aceasta perioada datorita acestui proiect oameni extraordinari, care merita tot respectul si care au definit implicarea mea in AE si dezvoltarea mea ulterioara.

Vreau sa salut avocatii din Cluj, Hunedoara, Buzau, Suceava, Ilfov, Mures si Valcea, pe cei din Bucuresti, Prahova si Braila care n-au mai participat la Baisoara, sa le multumesc si sa le urez succes!

 

2 gânduri despre „Scoala de vara Avocatul Elevului 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s