Film aniversare – Liceul Grigore Moisil

Acest material media reprezinta cadoul meu pentru fiecare moisilist, astazi, cand se implinesc 20 de ani de moisilism, si 70 de ani de la infiintarea primei unitati de invatamant, a carei traditie a fost preluata de liceul nostru. Poate ca in acest film veti gasi adevarata definitie a moisilistului, poate ca va veti identifica in mesajele prezentate, sau poate ca acest film vi se va parea putin strain. Asta depinde de gradul vostru de moisilizare. Insa obiectiv privind, filmul reprezinta un mix de valori promovate de viata din liceul nostru si mesaje ale fostilor elevi si profesori.

Le multumesc celor care au trimis mesaje (Nicoleta Voinescu – scriitoare, Raluca Ciumag, Andra Veselin, Jan Petcu, Claudia Mistrapau, Maria Luiza Munteanu si Raul Gheba), le multumesc celor care m-au ajutat, si in general oamenilor care au dat dovada de recunostinta. Ii multumesc si lui Alecsandru Dunaev pentru inconfundabila sa voce.

Despre ziua liceului, nu am prea multe de spus. Moisivision 2010 mi s-a parut, zilele trecute (adica la presectie), o mascarada, insa azi am inteles ca e doar un simplu concurs de dans. Si mi se pare ciudata aceasta explozie de dans cand moisivision este un concurs pe teme de cultura – in sensul larg.

Al doilea lucru destul de nelalocul lui a fost faptul, ca nimeni, in niciun discurs, in nimic, nu a amintit de ziarul liceului (desi alte organe media, mai mult sau mai putin oficiale, au fost amintite excesiv). Dar nu-i nimic, ziarul oricum supravietuieste datorita muncii, pasiunii si ambitiei catorva dintre redactori (sau a incapatanarii si vanitatii, dupa unele voci), si pe de-asuprea ziarul nu costa 20 de lei (cu 20 de lei va cumparati toate numerele Moisil-Zone pe patru ani). Poate ca e doar impresia mea, dar in aceste zile de sarbatoare, liceul nostru era gata gata, mai multe conflicte erau cat pe-aci sa explodeze. Poate ca sunt destui care isi doresc doar artificii … Poate ca e bine ca a venit vacanta … o pauza nu ar strica!

La multi ani!

7 gânduri despre „Film aniversare – Liceul Grigore Moisil

  1. Indiferent daca isi merita sau nu banii, doua sute de mii reprezinta prea mult pentru pretul unei publicatii.
    In general publicatiie scolare (gen revista) sunt scumpe si aproape neinteresante. O combinatie ce face ca toate exemplarele sa se epuizeze imediat.
    „Din visele si speranta, din pasiunea si indrazneala unor elevi, cu scopul de a fi expresia mintii lor iscoditoare, a gandurilor lor inalte si curate, a cautarilor si a succeselor.” Oare se mai incadreaza revista in definita data de Cezar Calenic? Sau oare a ajuns doar o simpla revista facuta cu scopul de a castiga premii la concursurile de profil?

  2. In primul rand, La multi ani! Despre ziua liceului…mai bine ma abtin. Despre revista…eu sunt convinsa ca pentru multi dintre noi (elevii) aceasta definitie este valabila inca.
    Timpul trece atat de repede si stiu ca nu pot face nimic care sa schimbe asta. Stiu insa ca pot sa valorific fiecare clipa ce se scurge in trecut si sa ma bucur de ea. Anii de liceu sunt cei mai frumosi ani din viata fiecaruia. STIU ca o sa-mi fie atat de dor de tot si ca o sa ma doara despartirea de locul in care am invatat sa slujesc inainte de a conduce, sa ascult inainte de a vorbi, sa primesc si sa daruiesc. Am invatat sa ma daruiesc fara sa astept recunostinta. Recunostinta se cultiva. Deja incepe sa ma doara gandul ca mai am atat de putin din emotiile, sperantele, visele acestei perioade…
    Intr-adevar, acesta este un cadou, un cadou pentru suflet! Sa fim sanatosi cu totii, sa avem putere de munca, sa fim intelepti in deciziile pe care le vom lua, sa nu uitam sa speram si mai presus de toate, sa nu uitam sa iubim! La multi ani inca o data! :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s