Mircea Marcel Petcu

L-am cunoscut pe poetul Mircea Petcu la Zilele Seminarului Teologic Sf. Ioan Casian, acolo unde am participat la o sesiunea de cominicari – creatie literara. L-am vazut ca pe un om cu o sensibilitate lirica puternica. Citindu-i creatiile am descoperit ca poezia este pentru el locul in care ne arata fara niciun fel de machiaj, fara retusuri personalitatea-i care devine inconfundabila prin deschiderea in fata cititorului.

Mircea Petcu a debutat in 2003 cu volumul ‘Priviri ascunse’. A mai publicat ‘Lacrimi de iubire’ (2003), ‘Nemuritoare’ si ‘Senzatii’ (2004), ‘Fluture strivit’ (2005) si Iubire muta (2006).

Cel de-al saptelea volum al sau ‘Dincolo de ce vad ochii’ a fost publicat la inceputul acestui an la editura Harvia – Tulcea. Mihai Marinache, Floarea Calenic (careia ii multumesc pentru ca mi-a oferit un volum) si Petru Pistol semneaza prefata acestui volum.

Dincolo de ce vad ochii invita iubitorul de poezie intr-un univers tulburator, traversat de un suflet nelinistit, mereu intrebator, aflat permanent in cautarea sensului vietii. Afectiv, poeziile domnului Morcea Marcel Petcu ne imbogatesc, ne intorc spre noi insine pentru a ne putea descoperi si asuma fragilitatea sau taria morala, solitudinea sau bucuria vietii traite pentru si printre semeni, incapacitatea de a iubi sau, dimpotriva, curajul de a iubi.

Floarea Calenic – ‘Curajul de a fi tu insuti’

Mircea Petcu nu este numai un poet important al spatiunui nord-dobrogean, el este si secretarul general de redactie al Revistei de cultura: Steaua Dobrogei cu aparitie trimestriala.

Murmur
Din adancul inimii
un tipat mut rasare
un clopot ne-aduna
strigam impreuna
o rugaminte murmurata
pe margine de stanca,
o rugaciune lunga
ce lasa dorinta sa curga
puterea sa infranga (…)

Suflet ratacit

Ma plimb prin ce a mai ramas
din padurea defrisata a sufletului,
pe unde trec, trunchiuri putrezite
se rostogolesc neputincioase
in prapastia ce ma inconjoara.

3 gânduri despre „Mircea Marcel Petcu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s